Thursday, September 13, 2012

. .S2 for me, S3 for him :)

blog e yokoso yaya ayarus


dah beli handphone baru tett
one of our hadiah hantaran soon ekcelli cececeee
but, apabila dua dua ex handphone dah jahanam, maka terpaksa la dengan redha mempakai hadiah samsung dulu sebelum tiba waktunya :)

ekcelli handphone ni tidak tersenarai dalam perkara perkara hantaran ke apa ke
tetapi ia dibeli kerana keperluan untuk dihubungi sbb ex phone dah jahanam



EX telefon bimbit :

iphone white mr japang (2009-2012)
dah jadi sangat lembab, beli di japan ketika tahun 3 study
kadang kadang yaya call pon dia ckp nak slide answer pon tak boleh. hangggg
nak baca satu mesej pon kena tunggu seminit dua baru dapat baca 
apatah lagi nak main mesej mesej selalu :(
dah jadi tak ori sbb software/application kena jailbreak bila pulang ke malaysia


nokia C3 yaya (2011-2012)
memang laa takde touch skrin bagai
beli sebab murah gila dan berwarna pink hahahaahah
mase tu memang nampak cute sangat, laju jerr amek
la niii, asyik asyik mati sendiri. cehhhhhh
dah pakai fon baru ni sekali tengok dalam handbag, 
haihhh, tak mati mati plak C3 tuh, 
cehhhh
biar dia on without sim card

***** 
teringat acap ex officemate yaya, 
dia perlekeh nokia C3 buat slide slide ala ala touch skrin kat C3,
tawu laaa C3 tu pakai key pad
yg eira plak, 
boleh dia buat key pad tengah tengah C3 yaya tu scroll scroll keatas kebawah 
ala ala bb dia
cehhhhh
kelakor gila kena bahan memanjang :)





Kesimpulannya;

Samsung Galaxy S2 for me
Samsung Galaxy S3 for him




kedai yaya beli terletak kat USJ sek 15
tengok dr luar kedai tu serious bodo gila
tapi bodo bodo pon feng shui gila pandai
setiap masa beli org memang penuh
kedai kecik mmg nampak lagi crowded
yaya sarankan nak beli apa apa handphone beli laa kat sini wehhhh
yang ori, yang AP, semua ada sini, takde tipu tipu, semua dia kasi tahu
siap tade display display try try belek bagai
kasi tengok kotak sahaja
haaaaaa nak tengok nak pegang kena confrim beli dulu okek
sooo yang datang kedai tu mmg semua yg confrim nak beli sahaja
no more servey2
senarai harga pon tampal tulis kt white board sajerk








Nama kedai : Extrovest Communication Sdn Bhd
No. 64, Jalan SS15/4B, Subang Jaya, Selangor
haaaa siap dah promote kedai handphone :)



New telefon bimbit :



Pemilihan hp Samsung Galaxy S3 mr japang
pening atas pemilihan colour pada mulanyaaa
blue black and white
aidil prefer blue black, sbb dia dah pakai iphone putih lama
bila yaya bagitawu dia, yaya *kurang suka dengan warna biru
dan yaya menghalang beliau
maka beliau terus amek putih :)
wahhhhh putih suci gituh ;)
*****beza harga blue black, white dalam RM50-RM100




Pemilihan hp Samsung Galaxy S2 ms ayarus
tak payah pening nak pilih colour apa
memang mata yaya nampak satu colour jer
yang pening nak pilih note pink atau S2 pink
aidil halang yaya beli note pink sbb yaya dah ada galaxy tab
function dia lebih kurang sama dengan note
size pon besar
so takkan handphone dua dua besar?
maka S2 dipilih oleh beliau utk yaya ;)
haaa u halang i, i halang u laa?
untuk pengetahuan uolls
samsung S2 original ada black and white sahaja
warna pink tu sebab AP set
beza ori dan AP set ialah 
kalau ori, warranty dia hp kalo rosak boleh hantar mana mana kedai samsung
kalau AP, warranty dia hantar di kedai situ shj (2 tahun)
haaaaaaaaaaaa masa ni aidil suh pilih nak pink ke nak ori?
maka yaya pun laju pilih pink sbb kedai dia bukan jauh pon nak hantar repair :)
tunggu lama je laaaaa nak service :(
*****beza harga black, white, pink dalam RM50-RM100






hokey mari mengodek handphone baru di Restoren Murni SS2



S2 for me, S3 for him

2 + 3 = 5?

*****what the lucky number i got?
S : Suraya/Shazrin also :)




 


Thankyou very much sudi sharing sharing gembira bahagia wif me :)
*muka orang gembire dapat phone lepas balik kerja

Thanks uolls


26 comments:

  1. salam..yg note pink tu set AP or ORI? and brpa range harga eh?

    ReplyDelete
  2. nk tnya Smsung S3 dye jual brpa yg ori ?

    ReplyDelete
  3. Boleh bgtau berapa harga diroang jual S3? kalau betul2 murah ingat nak g kedai ni n beli terus je. thank you

    ReplyDelete
  4. Salam lambat plak dah membalas nya :(

    Samsung NOTE yg pink ialah ori = RM1899
    Samsung S3 ori ada blue black = RM1848 and white = RM1899

    heeeeee ;)

    ReplyDelete
  5. ada contact no kedai hp ni x

    ReplyDelete
  6. cik khadijah : sorry lambat reply adussssss. saya rasa batteri takdak juai kot? tapi u boleh calling calling laaaa no problem :)


    haaaaa ni no hp dia (boleh sms/whatapps)
    019-6910000/ 018-9700000/ 018-2130000 / 018-3110000/ 018-3100000
    10.30 pagi baru bangun berkerja sampai laaa tengah malam :)

    ReplyDelete
  7. Hi I want to buy a samsung galaxy note 2 and I think extrovest is a good supplier with reference from many buyers. Can you please get me a contact from that company? Email address would be best. thanks.. please drop me an email to maxed4901@gmail.com.. thank you in advance.
    -Mohamed Azeez-

    ReplyDelete
  8. done email u :)

    btw the contact number of this supplier is 019-6910000/ 018-9700000/ 018-2130000 / 018-3110000/ 018-3100000

    ReplyDelete
  9. ur AP set tu ok x? ade any prob? i nak beli s3 la..bole bagi review sket? thank you soo much

    ReplyDelete
  10. AP set S2 yg i punya ok, so far takde problem :)

    S3 sekarang dah turun RM300-400 dari harga kat bawah ni :))

    AP set : RM1649 (Blue), RM1788 (White), RM1848 (Red)
    ORI set : RM1848 (Blue), RM1899 (White), RM2099 (Red)

    ReplyDelete
  11. ms no yg u bg ni no supplier kedai tu k..

    ReplyDelete
  12. yep ;) no S3 dah turun ke RM 1500++

    boleh call kedai tu n booked dulu. thru whatsapp pon boleh.

    samapi kedai kang terus amek je ;)

    ReplyDelete
  13. boleh sy tau x agak2 note 2 brpe harge kat kedai ni?

    ReplyDelete
  14. heeeeeeee saya agak Note 2 now below 2K laaa. .tp tak sureeeee
    cer call cer call :)

    ReplyDelete
  15. Salam, boleh saya tanye, s3 set AP berapa ek harga?

    ReplyDelete
  16. kak, maaf ganggu, htc one, htc butterfly, dgn note 2 brape harga??
    saya msj no yg akak bgi tu dye x reply pon.. saya nk tahu harga, dye ade facebook x..????

    ReplyDelete
  17. alamakk, harga phone kitew pong tak taw dik nun
    kena try call jugak nombor nombor yang kitew kasik tu sebab dorang tauke kedai lebih ariff
    :)

    ReplyDelete
  18. sehingga di saat ini apa masalah pon you,nk beli sana tp takut2, tq

    ReplyDelete
  19. So far belom ada masalah. masalah fon HANG tu biasa la kot?
    then akan jadi more panas bila kite charge fon tuh sambil guna or call. so better charge kita off hp tu terus :)

    ReplyDelete
  20. Wktu urusniaga ne bila je buka???

    ReplyDelete
  21. Kt jln tunku abd rahman pn ada 1 kedai hp murah..tp adoii...kwn sy beli bb..bateri kong cpt sgt..yg 1 lg..lps cas trus xblh on..pi blk tukar..tahan 2-3 bln je..last2 masuk musium...

    ReplyDelete
  22. Kt jln tunku abd rahman pn ada 1 kedai hp murah..tp adoii...kwn sy beli bb..bateri kong cpt sgt..yg 1 lg..lps cas trus xblh on..pi blk tukar..tahan 2-3 bln je..last2 masuk musium...

    ReplyDelete
  23. sy pun beli i phone 4 32gb rm 899 + postage cost rm 12, 1 year waranty dr kedai tu via online lelong. . order on sunday, tuesday b4 noon smpai.

    ReplyDelete
  24. kalau ipad mini3 ade tak ap set??

    ReplyDelete