Friday, November 2, 2012

. .E-day 7 : Henna

blog e yokoso yaya ayarus


hooooo yang ni entry paling sukaaaa :)
first time ada orang pasang inai kat kitew 
yelaaa sebelom ni pasang sendirik jer, tedehhhh ;(


kak am, isteri kepada abang dun ---> abang dun ialah senior sekolah teknik :)
mereka berdua dah kawen dan dikurniakan bayi perempuan tersangat comel oleh kerana pipi dia yang labuh,  badan yang montel debab debab
aishhhhhh jelessssss :)
mereka datang sendiri kerumah yaya malam sebelom bertunang, 930malam :)
terima kasihhhhhh sangat sudi datang rumah and ukit inai :)
***** mana gambar baby aufiya? waaaaa napa lupa tangkap? ini sebab excited mama dia nak lukis inai kat kite le tuh. cetttt!



kak am kreatif sangat sangat!
dia ukir ikut naluri hati jer kot
takde tekap tekap pon
tak sampai 5 minit dah siap sebelah tangan!
yang ajaib, tangan kiri dengan kanan sama gila!
macam cermin :)
orang dah ada bakat, apa pon bolehh :)


ok first sekali



kenapa nak pakai inai?  
bukan kawen je ke pakai? 
tunang pon kene?
over dowh! ~~


heeeeeeeeee :)
betol laaa tuh
tunang mana pakai
yaya sajer buat peraturan sendiri :(


hohooooo yaya tak cakap kat sapa sapa pon yaya nak pakai inai time ni
emak pon tak tawu, bakal tunang time ni pon tak tawu
kalau bagitaw memang tak dapat laaaa
yaya deal sendirik sendirik dengan kak am :)
kak am pon cakap "tunang pon nak pakai ehh?"

heheehehehe :)
***** terus kena leter dengan keluarga, tunang mana pakai laaaa!!




yaya bukan apa
saje teringin je nak pakai ukir ukir nih
lagi pulak tangan yaya ada satu scar * waaaaa
so konon nak ukir inai untuk tutup scar laaaaaa :)
yesss!! misi berjaya :)

lagi pulak
tunang kan orang fokus dekat cincin tunang
cincin tunang pulak dipakai di jari
confirm gambar jariku orang pakat pakat tangkap gambar
so inai kasi cantek sikit jer jari jemari ku :)
over kau! 
mana adew



bagi menampakkan perbezaan antara inai waktu tunang dengan inai waktu nikah nanti
yaya decide dekat kak am 
tanak pakai bunjut bunjut cap dekat hujung jari jemari :)
yaya nak kak am ukir fokus on jari telunjuk jer sampai pergelangan jer :)
buat sesimple yang mungkin :)

nanti bunjut bunjut hujung jari yaya nak pakai waktu nikah nanti :) lalalaalalaaaa




nak tengok kannnn?





tadaaaaaaa








gambar tangan kanan




gambar tangan kiri







yeahhhhhh sukaaaa :)

cer cari mana scar? tade kannn? ilang kann?
heeee acah jee
boleh je pakai foundation!
alasan teringin nak pakai inai. 
tuihhhhhh



 ini gambar kak am edit di instagram beliau :)



amek masa only 10 minit for kak am nak ukir ukir simple macam ni 
dan ambil masa sejam untuk inai kering
yeahhh boleh buat kerja lainnnnnnn lepas sejam pakai inai :)


ok bila dah siap
yaya pon tanya laa kak am nak bayar berapa
sekali kak am pandang abg dun, 
abg dun pandang kak am,
ehhh apasal dowang ni??



laaaaaaaaa dowang tak minta bayaran ;)
free of charges!
damnnnn
***** sebab kawan kawan la nih :)


mekasih kak am :)
yaya promote belog kak am kat belog yaya
sapa sapa nak guna khidmat beliau untuk kerja kawin ----> henna, boleh direct call beliau
terima kasih jugak sudi datang rumah :)
terubat nak jumpa aufiya :)


klik sini :)







nota yaya :)
ini hukum pakai henna disini
yang ni pulak contoh inai isteri ustaz don disini
yelaaaa saje laaaa letak contoh
orang kitew ni selalu dok cakap haram sana haram sini
pakai inai corak pon haram katanya
letak gambar isteri ustaz pakai, diam pulak dahh
kena orang yang lebih berilmu sampaikan mesej baru sampai mesej tu
kalo kita sampaikan, hurmmmmmm dia kena kita balik :(
tedehhhhhhh


3 comments:

  1. SO sweet la yaya...suke bace ur e-day preparation..thanks ya! nt nk pakai henna jugak la mse my e-day

    ReplyDelete
  2. pakai pakai
    sebab masa tunang orang fokus on jari jemari camera lighting semua heeeee :)

    pastu semua nak tengok cincin tunang :)

    saja suka suka jer :) tak pakai pon takpe

    just jangan pakai over mcm kawen jer taw :)

    ReplyDelete