Friday, April 5, 2013

Tarikh Majlis Perkahwinan Aidil & Suraya

blog e yokoso yaya ayarus




Alhamdulillah

entry kali ni nak buat pengumuman tarikh perkahwinan secara officially
cecececeecec
macam retis uollss



anyway syukur sangat sangat sebab sepanjang tahun ini dan tahun lepas 
tiada perubahan dari satu tarikh ke satu tarikh
tarikh nikah dan tarikh kahwin yaya yang decide sendiri 
memandangkan tarikh ni sangat laaa dekat dengan tarikh kelahiran kami kedua dua bakal pengantin :)
cecececeeeee lagi sekali yep

tarikh kahwin yaya decide masa sebelom bertunang tahun lepas
sampai laaaa nak dekat hari majlis, tarikh ini tak berubah dan kedua dua belah keluarga setuju :)
ada laaaa dua tiga keluarga yang bagi tahu tarikh kami bukan cuti sekolah, so tak boleh datang,
then tarikh ni tengah bulan so belom gaji 
hahahahaaa
so yaya ikut kata hati jer :)
ada tetamu datang, ucap barakallah, kami mengalu alukan dan melahirkan rasa syukur sangat sangat :)




Tarikh Nikah 
Jumaat, 17 Mei 2013
7 Rejab 1434H



Tarikh Majlis Resepsi
Sabtu, 18 Mei 2013
8 Rejab 1434H



Tarikh Majlis Sambut Menantu
Ahad, 26 Mei 2013
16 Rejab 1434H


**suka noks ada majlis sambut menantu :)
terasa majlis menyambut kita seorang as pengantin perempuan 
menantu bagi keluarga lelaki 
heeeeeeeeeee :)





ok tips yg yaya guna untuk decide tarikh


1. yaya pilih bulan Mei, kerana tarikh lahir kami berdua jatuh bulan Mei,
Merisik 12Mei, Aidil bufday 14Mei, Suraya bufday 16Mei, Kahwin 18Mei
Tak gituuhhh :)


2. yaya taknak pilih cuti sekolah sebab dekat KL ni kalau pilih cuti sekolah alamat penuh laaa jemputan kahwin sana sini
bukan nak bolot sorang tarikh kahwin, tapi sewa dewan sekitar Kuala Lumpur dan Selangor mmg full cuti sekolah, so kena book setahun awal ok!
lagi pulak, kalau cuti sekolah, kl selangor ni lengang sikit. sebabnya ramai yang balik kampung :)

3. mula nya nak amek hujung bulan, sebab orang dah dapat gaji :)
iyelaaa kot kot orang nak mai kenduri kena spend money for travel, 
atau duit salam, atau hadiah pengantin :)
huuuuuuuuuuuu sedey, sbb ada aral melintang untuk hujung bulan tu 
so yaya sarankan uolls amek laaa hujung bulan
tapi inshaAllah, rezeki tu Allah yg kasi kannnn :)
harap harap 18mei tengah bulan tu ada rezeki uolls datang majlis yaya :)


4. pemilihan tarikh haruslah decide bersama tunang terlebih dahulu, kemudian kedua ibu bapa dua dua pihak dan kemudian direct laaa kasi tahu keluarga terdekat
jangan laa tanya semua nak buat bila eh?, nak buat bila ehh?
kang banyak tarikh terkeluar dah susah nak pilih :)
so terus je bagi tarikh pilihan kita setahun awal then mereka semua kena save the date :)


5. Ada orang tua tua cakap elok buat majlis pada Empat Bulan Islam iaitu 
Rejab, Zulkaedah, Zulhijjah dan Muharram
kurang pasti bab ni, boleh buat carian sendiri k :)
jadi bulan Mei 2013, jatuh pada bulan Rejab 1434H :)
apa apa pun semua bulan dalam kalender Islam pun cantik cantik,
tiada bulan yang tidak baik dlm Islam untuk kita bernikah :)



ok done :)
ulang balik 




Majlis Resepsi sebelah yaya 
Sabtu, 18 Mei 2013


Majlis Bertandang sebelah aidil 
Ahad, 26 Mei 2013



dup dap dup dapp :)



*****
jemput semua siapa yang baca yer :)



4 comments:

  1. Tahniah yaya :)
    ikut tarikh rasa macam patut dh bersalin time ni heee

    ReplyDelete
  2. hauaaaaa taw dahhh sebab dah tengok daisypath countdown bersalin kak anum tak silap laaa
    huaaaaa tanak dengar :(

    heeeeeee rasa yaya laa, kawan kawan yg datang atau tak dpt datng kali ni ada lebih 20 org sebab bersalin anak sulong dan preggy anak sulong :)

    ReplyDelete
  3. boleh tgok blog ni x.... suka tgok pic tunang....

    ReplyDelete
  4. oh sila sila perkenalkan diri :)

    ReplyDelete