Wednesday, October 24, 2012

. .bandung # part 2

blog e yokoso yaya ayarus


hah kali ni nak hapdate pasal butik D' Fashion plak di bandung
butik ni terbest sebab service dia terbaikkkkk

ibuk ibuk bapak bapak sini memang baik laaaa
iyelaaaa dah kita membeli di kedai dia iye doppp
bukan beli ratus ratus jer kot? beli juta jutaaaa. .haaaaa juta rupiah la tapinya


okek nak start dah ni
mukadimah panjang lebar


Butik D'Fashion
Pasar Baru, Bandung


Butik ni yaya rasa special sebab dia banyak gila jual kain lace
hadooiii rambang mata jadinyaa :)
kedai ni terletak di tingkat 2 bangunan pasar baru sama mcm butik Sri Cinta disini








hahhhh murah tak lace kat sini
Rp 10,000 = RM3.20
kalau 
Rp 29,900 = RM  ??? 













haaaaa

masa yaya pening nak pilih tema warna baju kahwin hari tu, 
terus garu garu kepala minta kakak kedai D'Fashion idea seketul dua
kak wida namanya

ceceeeee
kak wida pon amek laaa satu patung ni
then di match kan kain satin and kain lace macam niiiiiiii



tadaaaaaaaa

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-











gabungan warna hijau kepala itik dan merah menyala ni memang terbaik gila
sepupu sepupu pon dok pakat kata cantekkkkk

auwwwww

ada gambar lagi 
jappp



tadaaaaaa

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-




















hah banyak kan cuba try test!
okek dahtak ingat dah berapa RM semua
tapi compare dengan Jakel, murah laa sini lagi :)
Jakel pon cakap amek kt bandung
hahhh apa kes??








okek gambar diatas tempat nak tempah suit
ni pasangan nak kawen november ni ;)
dorang kawen nak pakai suit
aidil kena jadi pengapit dorang, pun kena tempah suit jugaakkk :)
amek ukuran siap, then siap jahit suit 2 hari jer :)

heeeeee ;)








ok baju for family members dah beli
kak ziana aka kakak ipar kelate sponsor :)
mekasih kak ziana ;)
semoga murah rezeki :)




ok thankssss semuaa :)




7 comments:

  1. hi yaya :)
    nasib baik jumpa ur blog, i pun nak pergi bandung soon, nak beli kain for my wedding.
    ur post ni sangat helpful!
    just nak tanya, u buat baju in malaysia ke hantar tailor bandung?
    thanks!

    ReplyDelete
  2. buat kat malaysia saja :)
    but baju for lelaki utk blazer buat kat bandung sebab dapat siap satu hari, murah pulak tuh :)

    kat bandung macam tade tailor jer :(

    anyway congrats nak kawen jugak ;)

    ReplyDelete
  3. oh buat blazer dekat bandung eh?
    ok thanks for telling sebab tak tahu pun pasal tu.
    u ingat tak mana tempat blazer tu?
    serious ke bandung takde tailor?
    cis!

    ReplyDelete
  4. tailor mayb ada tapi i tade info langsung pasal tailor bandung
    lagi pon baju perempuan takut siap lambat plak kang :)
    i stay bandung 4 hari je pun :)


    haaaaa blazer lelaki satu suit sekali seluar tempah kat D fashion jugak, dekat tingkat dua :)
    tengok gambar i yang third last tu :)

    ReplyDelete
  5. Dalam RM400
    i buat sewa suit tu RM200 :)

    if berkenan email me
    yaya_ayarus1605@yahoo.com

    ReplyDelete
  6. Salam,
    Jom pegi bandung 235rm per person for 3day 2night (included hotel, transport, and entrance fee)

    Tentative Program
    Day1
    *Tiba di airport Bandung
    *Pasar Baru trade center
    *Lunch Check in Hotel
    *Toko Tiga ( Branded Jeans )
    *Membeli-belah di Factory Outlet
    At Jalan Riau (Heritage,
    Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The
    Secret )
    *Dinner dan kembali ke Hotel

    Day2
    *Gunung Tangkuban Parahu
    *Ciater Hot Spring
    *Kebun Strawberry and tea park
    *Lunch
    *Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
    *Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, Natural, etc)
    *Dinner & kembali ke Hotel

    Day3
    *kawah putih crater/trans studio indor themes park
    *Check out Hotel
    *rumah kain sulam kat taman kopo
    * cibaduyut-shoes and jacket leather original
    *Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
    *Airport transfer

    Term and condition
    *included transportation for 3day2night type kereta 7seater all included
    *included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
    *included entrance fee tangkuban perahu sahaja
    *Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
    *rate 6 pax~239rm, kalau 4 pax~289rm, kalau 2pax~349rm
    *not included lunch and dinner
    *not included ticket flight and airport tax
    *we dont need deposit~all payment at last day in bandung

    sila contact kami untuk sebarang pertanyaan di : whatsapp +62 838 2178 9103 (fast response)
    email : icanyorke@yahoo.com
    bandung-indah.blogspot.com
    Bandung Amanah Tour & Transport

    ReplyDelete