Wednesday, June 19, 2013

Design Kad Kahwin Sakura

blog e yokoso yaya ayarus





kad kahwin Sakura :)


salam semua 
nak ceritera perihal kad kawen sakura simple yaya :)
lawak jer kannnn, sebab letak muka separuh2
budjet muka nampak samaaa laaaa, tapi tak serupa :)


masa yaya bagi kad kat kawan yaya first2 dia cakap, "ehh apasal kad yaya letak gambar yaya sorang?"
huuuuu? sorang?? nampak macam sorang ke? kan dua orang muka kat depan kad tuh?
heeee tak perasan ada muka aidil separuh. siannnnnnnnnn
makcik makcik yaya pun ramai tak perasan
bila yaya tutup muka yaya separuh tu dengan kertas baru nampak muka aidil :)
haissss kena buat demo sorang sorang plak dahhhh


ok kad kawen sakura simple yaya ni yaya tempah kat IW Studio di seksyen 15 Shah Alam
dekat jer, owner dia baik sangat, muslimin jer nampak :)
kerja pun cepat, order dalam sebulan macam tuh, dah siap dah, boleh edar2
yaya ada tempah buku zikir juga same design dengan kad kawen ni
nanti yaya update pasal buku zikir tu sebb door gifts tu untuk majlis nikah yaya jer :)




meh klik sini, tempat yaya tempah kad kawen :) 
owner dah tempek kad kawen sakura yaya kat laman web dia :) retisssss sangat kannn




ini dia senarai harga untuk kad kawen di IW studio :)
yaya pilih design STYLE E yang warna kuning tuh "900mm X 216mm"
yaya tempah 1500 keping sbb family aidil nak 800keping, patutnyaa nak order 1000 keping je, tapi takkan pihak yaya dapat 200keping je kann? so kena laa yaya amek 700keping sebb boleh order 1000 atau 1500 keping jer :)
kad ni kitorang kongsi letak dua alamat, senang :)
yelaaa muka pun ada dua, majlis pon dua laaaaa
dua nama parents, dua tarikh kahwin dan dua tempat yang berbeza ikut negeri kelahiran
tapi yaya kahwin buat kat shah alam, tak bermakna yaya orang shah alam :)
yaya orang sungai buloh, tapi dewan sungai buloh dan sewaktu dengannya dah FULL :(
tapi negeri selangor tu dah betul laaaa :)


ok harga untuk STYLE E untuk 1500keping ialah 45sen sekeping
jadi total harga dia RM675
then owner IW Studio ni sangat baik hati sebab kasi kitorang diskaun RM138 
untuk 1banner dan 2 bunting :) 
makna nya RM675 tuh dah included 1Banner + 2Bunting laaaa
kalau harga asing utk Banner dan 2Bunting ialah RM138
so harga kad kawen yaya, yaya boleh revised kan RM675 - RM138 =  RM537/1500 keping
Jadi, kad kahwin sakura yaya beharga 36sen sekeping yeaaaaaaahhh :)
mari tempahhhhhhh same design macam ni :)






mula mula design letak muka separuh ni ilham dari aidil, duk edit edit gambar yaya kt hp dia guna application photo grid tu
yaya pening nak design macam mana utk kasi tahu IW studio
yaya pun draft kat kertas kosong dulu
haaaaaaa lawak sebab hasil draft yaya jadi macam ni :)










lawak je kannnnn wakakakaaaa
pastu, IW studio ni kata suruh kitorang datang kedai sebab dia nak lukis muka kitorang live
hahaaaaaaa suka laaa yaya
tapi sebab kekangan kerja kat kilang tempat kerja aidil ni membatasi segalanya
jadi kitorang decide hantar gambar sahaja suruh dorang lukis  :)



so kami pilih gamabr yang ni utk dilukis separuh


tadaaaaaaa









haaaaaa terkejut taw dapat email gambar kitorang dah siap lukis :)
bukann apaaaa terkejut sangat sebab takde rupa aidil langsung
wakaakakakakakaa






haaaaa korang rasa nampak selek kat mana?
tang rambut dengan telinga aidil kan?
gambar yaya dah cunnnn dah!
bukan cun perasan, dah nampak rupa yaya laaaaa
gambar aidil tu yang lawak! sebab pernah pulak aidil buat rambut M belah tengah wakkaakakakakaakaka
pastu telinga aidil macam capang kannn?
so, yaya pun minta IW studio cropkan jadi macam gini :)



tadaa




kannn okek sikit?



ok pastu draft plak pelan lokasi majlis 
dua dua tempat yaya yang design kannnnn :)
sebab kacang sangat 



pelan ke  Dewan Bukit Jelutong, Shah Alam

pelan ke Hotel Grand Court, Teluk Intan


dan hasil diaaaaa


yeahhhhh



menjadi!!
tahniah IW Studio
mampu ikut 100% design kemahuan kami :)









muka depan



muka 1, details majlis pihak perempuan :)


muka 1, details majlis pihak lelaki :)



muka belakang, pelan lokasi dua dua majlis :)




selamat siap seperti waktu yang dikehendaki :)








part yang terakhir ialah pengeposan :)

beli setem kat pejabat pos to kawan2 yang consider boleh pos tanpa kasi by hand
setem sekarang harga 60 - 80 sen sekeping okek!
harga setem dua kali ganda mahal dari kad kawen yaya 
haissssss





ok habissss





p/s:
ada orang tengok event fb je, dah siap2 cakap takpayah pos, membazir je duit setem. 
hurmmm seronok dapat ramai orang macam ni, tak ukur keikhlasan kita menjemput macam mana cara pun :)

ada orang kalau boleh nak kad, mesti nak kad kalau tak, taknak mai! siap mesej hantar by hand laaaa :) tahu la kadang2 dorang ni melawak, tapi kita ni memang laaa kalau boleh nak hantar semua by hand, sebab kadang2 keikhlasan kita orang ukur sbb kasi by hand. bila dah kasi, tak mai plak dahhh. haisssss #ada hal lew tue

ada orang, yaya nak kad! nak simpan buat koleksi walaupun dah tahu dahhh kat mana lokasi. terharu!

ada orang, yaya kau email je, dlm pdf kang nanti aku print sendiri :) takyah pos2 
ada laa dalam 10-20 orang yaya email :) 

ada orang, satu pasangan dapat dua kad, yang gf kawan yaya, yang bf kawan aidil. sorang lagi suami isteri, si isteri kawan ayah, si suami kawan abah mertua :) dunia sungguh kecil 

ada orang bila yaya minta alamat nak pos kad, katanyaa takpayah pos la, mesej tarikh alamat dan pukul berapa, nak save dalam ipad, senang ingat kalau ada event kat ipad :)
huaaaaaa habis kad beratus2 tempah tu nak kasi kemana?? :)

ada orang, kalau tak kasi kad, tak ikhlas laa jemput, macam taknak jemput je katanya, 
hurmmm betul jugakk. kita dah jemput mulut kite okek laa kan? ok kita kasi kad, sekali dh kasi kad, waaaa terhuru u datang! dari perak okek! inilah sahabat :)


pengumuman, yaya tersangat ikhlas menjemput sekalian kenalan
tak kira di Facebook, di Instagram, di Email, dan post
yaya dapat alamat post pun dari fb. yang by hand semua kawan2 office, kawan2 sungai buloh, kawan2 sekolah menengah dan jiran2 serta kawan2 rapat :)
nak taw tak, kawan2 yang paling ramai datang ialah dari event fb tanpa kad :)
dan ada sorang jemputan datang dari Intagram :) nanti yaya cerita yang seorang tuh :)
tungguuuuu 
ok bye :)


1 comment:

  1. I nak tanya.. berapa harga untuk card vantage ..

    ReplyDelete