Wednesday, October 24, 2012

Baju Tunang owesome :)

blog e yokoso yaya ayarus


hoooooo
nak update pasal pakaian baju tunang yaya yang soooo simple :)
ramai sangat tanya ni buat baju ke, tempah ke, beli siap ke, jahit sendiri ke? 

hahaaaa tade makne nyaa jahit sendiri okek







segalanya akan terjawap disini ;


1) Baju tunang ni yaya beli kain pasang jer. 

beli kain siap siap ada sulam dekat butik Sir Cinta, di Bandung bulan lepas disini.

kain pasang ni ada 5 meter
harga = Rp 180,000  atau  RM50++/- 







2) Baju tunang yaya tempah dekat dengan rumah yaya di sungai buloh :) 

ini tukang jahit yaya tailor Kak Linda 
yaya minta kak linda jahit baju tunang ni buat ala ala kurung moden kain payung

Fuhhhhh nasib baik kedai jahit kak linda dekat je dengan rumah yaya
harap harap masa hantar kain tu, kak linda tak la busy menggila menjahit baju
maklumlahhh balik dari bandung pon 24 september, cepat cepat hantar baju esok nya




haaaaaaaa
hantar - 25 september 2012
siap - 13 october 2012


cepat tak? cepat tak? cepat tak?


iyelaaaa tunang kan
20 october 2012

baik kita amek seminggu awal senang nak prepare tudung veil bagai


mula mula yaya tanya kak linda, boleh ke siap tarikh tu, 
kalo tak boleh terpaksa laa cari tailor lain iye dop
sekali kak linda tengok diary dia, tarikh tu available, bukan 13hb, tapi 12hb tu dah boleh collect 
kemas okek jahitan kak linda 
tak caya meh datang rumah i tengok jahitan dia
kak linda bukan la bukak butik besar besar, sekadar kedai jahit baju je
kawasan rumah kitorang sungai buloh tu pun bukan bandar sangat
kampung kampung jer ;)

so kak linda amek upah menjahit nak tahu berapa tak??



RM50



hahahaahaha tak caya jugak, meh tengok resit kat yaya :)
murah kannnn?
*tak tahu laa pulop kalau kaklinda charge murah kat bakal darah manis ni je :)




okek meh tempek gambar



25 september 2012



yaya pi hantar kain dengan bff Atie




tutup muka kak linda 
pasal takut kang kak linda marah org tangkap gambar dia hahahaahaha :)




12 october 2012




jeng jeng jeng



tadaaaaaa 


















cantekk kannnnnnnn?
kalau berkenan boleh laaa tempah dengan beliau iyeee


nak number handphone kak linda please leave the comment 
together with your email 
oke :)


ok bila dah dapat baju
yaya pun try try jahit manik atas sulam sulaman dia
tak la heavy beads
boleh laaa kasi nampak sikit
as simple as i can









fuhhh semangat tak yaya menjahit 
beads senang jer, jahit satu satu pastu ikat mati
haissssssss
bukak kedai jahit kang, kak linda tak bole cari makan pulop

heeee tipu jer ;)


*****

pasni nak update musim mencari tudung dan veil pulak
tudung dan veil yaya buat sendiri jer
next entry yaya akan share cara cara nak buat tudung dan veil sendiri macam gambar gambar tunang yaya ni :)

belom tengok lagi gambar tunang?
tengok kat fb je ehhhhh :)
dah ramai kawan kawan duk tagged
yaya tak perlu upload dahhhhh
yeaaaaa

nantikan entry yaya mengenai tudung dan veil okek :)
mana tawu korang boleh jahit sendiri kannnn kannnnn 


thanks uolls


nota kaki :
hah mula mula cadang memang nak beli baju siap je senang
nak sewa, sewa sekarang RM400, tak berbaloi pulok rasa nya ;(
jenuh yaya pi jalan tar cari baju tunang, harga semua below RM200 la tapi, still relevant
hmmmm  
apa apa laa yep, beli ke, tempah ke, sewa ke, asal korang puas hati ehh :)
takyah nak rasa macam macam sangat taw
asal berbaloi di hati korang okek ;)






117 comments:

  1. salam,er nak tanya ada x no hp kak linda?sbb saya pun nak tempah gak

    ReplyDelete
  2. kak linda amek tak kebaya ?kebaya labuh sampai peha tu

    ReplyDelete
  3. ambik :)

    any design just let her know jer :)

    kedai ni kampong kampong je taw :)

    boleh call kak linda directly :)

    ReplyDelete
  4. Salam, kedai tu area mana ye? Saya nak tempah baju nikah dengan die la. Hihihi, rm50 tu termasuk baju baju + tampal lace tu ke ?

    ReplyDelete
  5. Nak tempah baju dengan kak linda? baju design macam tunang tu ker?
    haa yang tu baju kurung kain payung jer :)

    Lace tu tak tampal pon, dia dah memang ada lace kat kain siap siap :)
    kalau jenis kain satu layer tak payah lining + manik bagai memang RM50 je :)

    kedai kak linda di sungai buloh. boleh contact beliau k

    ReplyDelete
  6. Yaya ade jual x kain tu lg? Kalau ade nak beli satu utk baju tunang.

    ReplyDelete
  7. Dear. dah habis dear :)

    hari tu bawak balik 30 pasang jer dari bandung :)

    haaa apa kata try cari facebook "Sircinta Citra Busana" tengok boleh order direct sana tak?

    :)

    ReplyDelete
  8. NK no hp kak linda bleh tak??

    ReplyDelete
  9. nak pm kemana no hp kak linda tu yer? ;)

    ReplyDelete
  10. pm ke syasyatasya90@yahoo.com.. btw, nk tnya skit, rumah kat linda tu sungai buloh area mana?? sbb sy pun stay sungai buloh jgak.. ^_^

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum. sis nak tanya. jenis kain apa eh? blh email sy no hp kedai jahit ni
    ? or alamat ke apa? eyfaalias@ymail.com

    ReplyDelete
  12. salam dear...nk minta no tel kak linda...nk anta baju ah kat dia.

    nadia_zal@yahoo.com

    ReplyDelete
  13. done pm u nadia_zal@yahoo.com :)

    ReplyDelete
  14. Assalam dear..nk mnta no tel kak linda.. =)

    anahkamal@yahoo.com

    ReplyDelete
  15. assalam...nak minta no telefon kak linda bole x? email kt adieraa29@gmail.com..

    ReplyDelete
  16. Salam...blh mtk no fon?email ieshadania@yahoo.com

    ReplyDelete
  17. Slm..blh pm no fon.ieshadania@yahoo.com

    ReplyDelete
  18. salam yaya nk no telefon kak linda bleh x? email kat ajuikha@gmail.com
    satu lg nk tanye kain baju tunang yaya tu material jenis ape ye?

    ReplyDelete
  19. material baju tunang ni jenis satin my dear :)
    done pm u for kak linda info :)

    ReplyDelete
  20. boleh bg no kak lind a x?
    email sy saidatul_violet@yahoo.com tq

    ReplyDelete
  21. Awak, sungai buloh tu area mana ye? Pm boleh ke? Tq :)
    iesyahmad_91@yahoo.com

    ReplyDelete
  22. hye dear.. bleh sy dptkn no fon kak linda dgn direction skali. email sy asrinabarudin@gmail.com

    ReplyDelete
  23. Done PM uolls :) iesya and ryna

    ReplyDelete
  24. salam yaya, tolong pm saya jugak no telefon and alamat kedai kak linda tu boleh?aya_shoune@yahoo.com.my

    hehe thankss!!

    ReplyDelete
  25. heeeee :) ok dear
    done PM u Elia :)

    ReplyDelete
  26. Dear. Shawl tu buat sndiri ke?

    ReplyDelete
  27. Yep dea. ada tutorial utk veil dan tudung sekali :) boleh tengok label engagement k :)

    ReplyDelete
  28. I nk jgk hp number n alamat kedai kak linda blh..pm ke zuzue_18@yahoo.com..tq

    ReplyDelete
  29. salam yaya.. tolong bg no fon kak linda tu... nk anta tmpah baju jgak laa... tenQ dear..

    ReplyDelete
  30. salam yaya.. tolong bg no fon kak linda tu... nk anta tmpah baju jgak laa... tenQ dear..

    ReplyDelete
  31. dear... boleh bg no contact kak linda tu... email kt idaluv.aisy@gmail.com

    nk anta tempah baju jga..
    hehehehe..ok thanks dear..

    ReplyDelete
  32. Assalamualaikum,yaya. Blh sy dptkn no.hp kak linda&alamat kedai kak linda? ayieen88@yahoo.com. Thanks,yaya

    ReplyDelete
  33. hye yunk.. bleh sy dptkn no fon kak linda dgn direction skali. email sy ct_fah04@yahoo.com

    ReplyDelete
  34. dek...appreciate if you cud email me kak linda's hp no. email marina@selasihaman.com
    Thanks

    ReplyDelete
  35. hye yunk...tolong pm saya jugak no telefon and alamat kedai kak linda tu boleh? ct_fah04@yahoo.com

    ReplyDelete
  36. salam..nk no fon k.yaya boleh? berminat nk tempah baju camtu.. =)
    email adress: norshahida.mz@gmail.com.. tQ =)

    ReplyDelete
  37. darling...i pun nak no kak linda and alamat dia boleh?...nak buat untuk bridesmaid nx year...tq. ni email saya
    dhila_jasmi@yahoo.com

    ReplyDelete
  38. Hye yaya..just found your blog..btw nice entry..hehe senang nak wat reference.. pm no kak linda k n other tailors dlm entry u on February 25, 2013.. ami_yana138@yahoo.com.my
    thanks..

    ReplyDelete
  39. salam yaya.. sy nk minta no kak linda blh? ni emel sy, sabreeniffat@yahoo.com.. :) tq :)

    ReplyDelete
  40. Salam my dearest semua :)
    sorry busy tak sempat reply. busy kahwin yer dok :)
    btw will reply all by today!!

    ReplyDelete
  41. salam, email kan sy alamat dan no tel kaklinda plz.....: mainiza_socas@yahoo.com

    tq yaya...;-)

    ReplyDelete
  42. hi...nk no kak linda leh x?sy x tau mana nk crik tailor yg bgus kat area sg buloh.ni emel sy skularcher_87@yahoo.com.my.tq

    ReplyDelete
  43. salam blh email x no hp n alamat..area kawasan tunang sy..huhuhu amarant_ff@yahoo.com thnks!

    ReplyDelete
  44. Slm. Boleh emailkan saya no tel kak linda jugak? Nway, u look gorgeous and sweet on ur e-day. :)

    salwanirazali@yahoo.com.

    Tq.

    ReplyDelete
  45. Done email :) saya ada buat sewa baju baju pengantin murah :)
    mari klik page "SEWA BAJU PENGANTIN" diatas :)

    ReplyDelete
  46. salam.. sy nak num fon kak linda boleh?
    emel me at norelyana89@gmail.com
    Terima kash ;)

    ReplyDelete
  47. salam, nak phone number kak linda? tq email: syriawonderland@yahoo.com

    ReplyDelete
  48. Pm jugak no kak linda..qila_jihad91@yahoo.com

    ReplyDelete
  49. Waa...santeknye bju tunang yaya...
    Nk mtk no.fon kak linda...n area mna dia tinggal ye..sbb me kat hosp.sg buloh je..
    ainkaswa@gmail.com
    Tq.yaya....

    ReplyDelete
  50. Waa santeknya baju tunang yaya...
    Kalo upah kurung moden RM50 murah tu..
    Nk mtk no fon kak linda n area mna dia stay...me kt hosp.sg buloh je..
    ainkaswa@gmail.com
    Tq yaya...

    ReplyDelete
  51. nk no kak linda.pm saya sra9188@yahoo.com

    ReplyDelete
  52. salam yaya... ni kawan oliey @ izzati..
    kak linda still ambik tempahan x untuk tempah baju nikah.. cantik la jahitan dia..kemas sgt2.. ingt nak mintak number tepon dia...

    tahniah ye dah slamat kawin haritu.. nnt ada rezki jumpa time wedding izzati @ oliey!
    thanks dear!

    ReplyDelete
  53. salam yaya...

    slalu baca ur blog n follow ur wedding b2b blog...
    ni Mai..kawan izzati/ oliey...

    nak minta number kak linda bleh x dear?
    anyway, tahniah ye... nnt ada rezki jumpa wedding oliey ;)

    ReplyDelete
  54. Salam. Boleh bg no fon kak linda tak? Kedai dia katner ye? Email kat sazrinikamarudin@yahoo.com
    Thanks ya.

    ReplyDelete
  55. Salam..sy nk mintak num kak linda tu jgk..sy kat damansara damai jew..tailor kat area sini smue xboley buat kaen flowy mcm awak tuh..:-(
    Email kn dkt farawahida90@gmail.com
    Tq.

    ReplyDelete
  56. Salam..nk no kak linda boleh x? Hiii..thnks in advnce:)
    Email kt sni eh eidamanaf@ymail.com

    ReplyDelete
  57. Assalamualaikum...nak no kak linda sitiliana89@gmail.com

    ReplyDelete
  58. nak no kak linda plz... sitiliana89@gmail.com

    ReplyDelete
  59. Saya pn sama nk no kt linda pm kt sini azie_adnan55@yahoo.com

    ReplyDelete
  60. salam.. kalau boleh saya pun nk details no kak linda ni..
    tgk die punye jahitan kemas cntik.. so nnt yaya pm kt emel eh

    norsharwani@gmail.com

    ReplyDelete
  61. salam.. kemasnya jahitan kak linda..
    boleh yaya bagi details tailor kak linda ni.. berminat la

    emel kt norsharwani@gmail.com

    ReplyDelete
  62. Salam..cantik baju you. Sulaman tudung pun cantik sangat. Boleh ke nak dapat number Linda. TQ. salsa366993@gmail.com

    ReplyDelete
  63. Salam. Very nice baju and tudung. Sulaman manik di tudung tu buat sendiri atau upah kat mana2 ke. Btw, would like to get number Kak Linda. Thanks so much! salsa366993@gmail.com

    ReplyDelete
  64. Nk no kak linda plz...pm kt eida_0603@yahoo.com

    ReplyDelete
  65. Salam..pm no kak linda blh?pm kt eida_0603@yahoo.com

    ReplyDelete
  66. boleh pm no kak linda tu?ni email add saya syazgreen89@gmail.com

    ReplyDelete
  67. salam..nk mintak no kak linda bley? pm aimi_scorpiogurl19@yahoo.com

    ReplyDelete
  68. salam yaya. nk no kak linda boleh? btw, baju tunang & nikah yaya cantik sgt! emel kt amalina.my@gmail.com. TQ! :D

    ReplyDelete
  69. salam..nk no k.linda leh?..pm kt iqa_cancer91@yahoo.com

    ReplyDelete
  70. salam,

    pm no phone kak linda, sdg mencari tailor untuk tempah baju nikah

    senyumsokmo53@gmail.com

    Thanks

    ReplyDelete
  71. salam sis pm no phone kak linda, sdg mencari tailor untuk tempah baju .. izanfai@gmail.com

    ReplyDelete
  72. pm no phone kak linda, sdg mencari tailor untuk tempah baju nikah

    ReplyDelete
  73. salam sis pm no phone kak linda, sdg mencari tailor untuk tempah baju nikah.. ct.rieha88@gmail.com

    ReplyDelete
  74. salam sis pm no phone kak linda, sdg mencari tailor untuk tempah baju .. ct.rieha88@gmail.com

    ReplyDelete
  75. hai,,bley pm no fon kaklinda kat email nurnadiajaafar@gmail.com

    ReplyDelete
  76. hai sis,ley pm x no fon kaklinda kat email nurnadiajaafar@gmail.com.tq

    ReplyDelete
  77. Asslm...yaya nk no. tailor kak linda boleh??? Pmkn ke stylishfossil_007@ymail.com

    ReplyDelete
  78. salam Hai... blh x bg sy no fon kak Linda tu... kat emeil hafizah88msalleh@gmail.com
    tq ^_^

    ReplyDelete
  79. salam yaya, sy sedang cari tailor utk jahit baju nikah..bole x bg full detail kak linda kt violetterzone@yahoo.co.uk
    tq.. :)

    ReplyDelete
  80. salam.. tolong bagi no tel kak linda.. urgent! email asri@paab.my. tqvm..

    ReplyDelete
  81. Assalam yaya.. tolong forwardkn no tel kak linda tu.. urgent sgt2!
    email ke asri@paab.my. tqvm...

    ReplyDelete
  82. Salam...boleh bg no kak linda tu x sis? Email sy biniredza8082@gmail.com tq

    ReplyDelete
  83. Salam sis, sy nk dptkan no kak linda... emel kt sy please biniredza8082@gmail.com tq

    ReplyDelete
  84. Salam yaya.. blh x kalo sy nak tau alamat n no kak linda,nampak jahitan die tu kemas laa..g pun stay kt area sg buloh je.. plz email me at zurida24485@gmail.com tq

    ReplyDelete
  85. Hi yaya bole email no phone kak linda dgn address x? ehazlin@gmail.com thanks

    ReplyDelete
  86. Hi yaya bole email no phone kak linda dgn address x? ehazlin@gmail.com thanks

    ReplyDelete
  87. Hi yaya bole email no phone kak linda dgn address x? ehazlin@gmail.com thanks

    ReplyDelete
  88. salam sis. boleh bg no fon kak linda dan alamat. bg dekat pdaus87@gmail.com

    ReplyDelete
  89. salam sis. boleh pm fon kak linda n alamat dia. dekat pdaus87@gmail.com

    ReplyDelete
  90. Hi yaya..boleh tak email no kak linda n alamat skali..sya nak twmpah baju nikah nieyh misznzamy@gmail.com

    ReplyDelete
  91. Hi yaya...boleh tak sent no kak linda n alamat kak linda...misznzamy@gmail.com

    ReplyDelete
  92. pm no k.linda..dgn address sekali yeee..

    ReplyDelete
  93. hai.. boleh minta no tpon k.linda tu.. sy nk buat bju tunang ni.. hihi.. nooramalinasapilah@hotmail.com

    ReplyDelete
  94. Salam..yaya..nak minta no fon kak linda tu boleh..plus address die.email kt email sy shida8606@gmail.com.tqvm :)

    ReplyDelete
  95. Salam...yaya nak mintak no fon kak linda n address die blh? Email kite shida8606@gmail.com..tq awak...:)

    ReplyDelete
  96. salam.yaya nak mintak no fon and address kak linda tu leh x.email amalinaema@yahoo.com thanks ye :)

    ReplyDelete
  97. Nak no tel Kak Linda dan few tailor yg u Kenal blh terima tempahan Baju nikah n tunang apple_pink17@yahoo.com

    ReplyDelete
  98. Nak no tel Kak Linda dan few tailor yg u Kenal blh? Apple_pink17@yahoo.com

    ReplyDelete
  99. salam.. hye yaya boleh tak send number kak linda n address ke nurulstar@gmail.com
    thanks in advance yaya. may Allah bless u. tq :)

    ReplyDelete
  100. Dear..bley email contact no kak linda? Leezrosli@yahoo.com tq..

    ReplyDelete
  101. Dear..nk no kak linda bley? Leezrosli@yahoo.com

    ReplyDelete
  102. Salam.. i nk minta num phone kak linda n kedaai die dkt mana eh?
    email i.. ikkey9@gmail.com

    ReplyDelete
  103. Assalam.. Nk mintk no kak linda bole? o.nabilah89@yahoo.com..tq in advance

    ReplyDelete
  104. Assalam..bole mintk no kak linda? o.nabilah89@yahoo.com..tq in advance

    ReplyDelete
  105. Askm...sy nak no phone yaya. .nk tempah baju tunang @ sewa

    ReplyDelete
  106. Askm...sy nak no phone yaya. .nk tempah baju tunang @ sewa

    ReplyDelete
  107. Awak2, email kt saya..sya pon tinggal sungai buluh. suzzlinaaezad@yahoo.com

    ReplyDelete
  108. Awak2, email kt sya jugak..sya tggal kat sungai buluh jgk suzzlinnaezad@yahoo.com

    ReplyDelete
  109. awak email kt sya sekali suzzlinnaezad@yahoo.com

    ReplyDelete
  110. salam..boleh pm no & alamat kak linda..please pm me at tropicmaz@yahoo.com.my.. TQ

    ReplyDelete
  111. salam..nak no & alamat kak Linda, please pm me at tropicmaz@yahoo.com.my.. TQ ;)

    ReplyDelete