Friday, October 4, 2013

Songket Pengantin

blog e yokoso yaya ayarus


heeeeee
dah lama tak hapdate pasal kawen kawen
sebelum kawen rajin je cari cari google google sebab nak kawen kata ko
dah kawen haaaaaa nan hadooor 


semua sedia maklum
yaya bersanding pakai songket penuh milik sendiri
beli kain pastu hantar tailor jahit
tailor yang sama jahit segala baju raya yaya, baju tunang yaya dan baju nikah yaya
kak linda laa orangnyaaaaaa
ngeeeeeee
disebabkan ramai yang tanya pasal baju songket, makanyaa yaya pun hapdate pasal songket 
:)



okiess 
kain songket penuh ni yaya beli 9 meter
RM290 untuk 9 meter
beli kat jalan TAR je, silver star nama kedainya
4.5 meter for baju pengantin lelaki
4.5 meter lagi for baju pengantin perempuan



*****

untuk 4.5 meter baju songket penuh pengantin lelaki ni include siap2
1. sepasang baju melayu
2. sampin
3. bengkung 
4. tanjak


untuk 4.5 meter baju songket penuh pengantin perempuan
1. dress (yaya tak buat kebaya)
2. selempang (tapi yaya tak pakai)
3. kasut



meh tempek gambar baru senang paham yer dok?



4.5 meter kain songket penuh untuk pengantin lelaki




4.5 meter kain songket penuh untuk pengantin perempuan
















ready to design ala - ala permaisuri Tuanku Zahirah gitooooo
warna songket ala - ala songket Leuniey Apek :p







 beading dan lace jangan lupa yaa :)



ok bahan bahan untuk baju semua dah siap
tunggu tailor call bagitahu progress baju saje :)

ngeeeeeeee excited time nih!




*****

First trial


jeng jeng jeng 


 haaaa dah ala ala duyung dah kain dia kannn kannn



*****

Second trial
kain dah tampal2 lace :)





















ada button kecil2 kat belakang yeaaaaa :)


 

tempah kasut sekali :)



haaaaa masa baju dah siap ni
perasan memang syok menggilaa habaq hang time ni
siang malam tak tidoq duk pikir baju
tunggu beading2 semua siap jahit
dah siap pi hantar laundry plak
sementara kita tunggu baju siap molek benar laaa cari tudung dan vuat veil semua
tudung kawen yaya dah update advance kat sini
veil belom update taw :)
haissssss nak kawen punya pasal :)
sebulan kak linda mengadap baju ni jer
tibaa laaa hari majlis
tak tawu laaa ada satu perasan menyelinap masuk sampai rasa sejukkk jer nak pakai satu hari majlis
ngeeeeeeeeeee :)






























ok cantik tak? 
ngeeeee :)

terima kasih semua
nak sewa mai laaa roger kita
boleh view sini acaner nak sewa yaaa :)

muahksss







45 comments:

  1. Yaya, berapa hrga pengantin ni tempah kt yaya? If sy ada kain sendiri nk mntak upah jahit boleh? Ni no tel sy 0132720854

    ReplyDelete
  2. silver star tu bahagian mana ye? wahidahzainudin@gmail.com .... tenks!

    ReplyDelete
  3. Salam yaya~..boleh tau k.linda yg jahitkn baju yaya ni ktne ea?..boleh mintak contact dia x?.. Thanks yaya!

    ReplyDelete
  4. Salam yaya~..boleh tau k.linda yg jahitkn baju yaya ni ktne ya? Kalau x keberatan boleh x nk mintak contact dia? Thanks yaya!

    ReplyDelete
  5. Email please :)
    acaner nak contact u?

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum. First of all cantik bju yaya.. :) nak tnya, kain songket ni ada warna putih x? Leh whatsapp kite location kedai tu. +6737160089. Terima kasih..

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum.. first of all cantik baju yaya..:) kain songket ni ada warna putih x? Boleh whatsapp kita location kedai tu. +6737160089. Terima kasih..

    ReplyDelete
  8. salam.
    hye yaya.
    first of all..selamat pengantin baru..
    nak tnya la tailor tu kat mana erk

    ReplyDelete
  9. kat matang pagar, sungai buloh :)

    ReplyDelete
  10. salam yaya..awk buat kenduri kat dewan bukit jelutong kan..nak mintak tolong awk bg contact number orang yang jaga dewan situ boleh x?saya try cari tak dapat.huhuhu

    ReplyDelete
  11. Dewan ni kena call MBSA my dear :)
    call atau pegi MBSA, pastu terus booked dewan. Mudah.

    ReplyDelete
  12. salm. bleh emel tailor num x sis. shema.yusof87@gmail.com

    ReplyDelete
  13. salam nk tanya mcm mana nk tempah tu berapa die ambil upah sepasang tu kalu kain sendiri. pm ye nora_1102@yahoo.com

    ReplyDelete
  14. please sms me 016-6260964, nak tanye pasal sewa baju songket

    ReplyDelete
  15. salam yaya, saya nak minta no telefon tailor awak, kak linda. boleh wassap saya di 0197570370.. terima kasih! :)

    ReplyDelete
  16. boleh tahu mana tempah kasut? email kat saya please norfaryana@gmail.com. tq

    ReplyDelete
  17. Kak yaya.. Tmpahan dress tu brapa? N baju mlayu tu? Mmg muat ea 4.5 m sekali songket tanjak sume

    ReplyDelete
  18. Kak yaya ni contct sy 0139804074

    ReplyDelete
  19. awak.. nak tahu name & contct no org yg jahit songket awk ni.. siyes cantik!

    ReplyDelete
  20. Hi Yaya! Cantiknya baju awak! Boleh tak nak contact no kak linda tu? Thank you yaya! :) 0173718964.

    ReplyDelete
  21. Hi Yaya!
    Cantiknyaaaa baju awak :)))
    Boleh bagi saya contact no kak linda tak? 0173718964 whatsapp ye? Thanks yaya!

    ReplyDelete
  22. Salam yaya..
    Dah jatuh cinta la dgn baju songket awak..tempah kat mane??boleh tak saya nk dapatkan contact no. and address tailor awak??pleaseeee wuts app ke sms saya kat 013-2874587.. tq awak

    ReplyDelete
  23. Salam kak yaya..bju lelaki k.linda jahitkan jugak ek..boleh tau num phone k.linda?msg or wassup me at 0175024905

    ReplyDelete
  24. Salam k.yaya.nama sy lis.sy nk tau sewa utk dress sepasang brape ye.plz email lis_kejaryopkejar@yahoo.com. Tqvm

    ReplyDelete
  25. Kain songket warna hijau amergreen.kalau sy bg degsin brp upah.

    ReplyDelete
  26. boleh sms sye no. tailor x nie no. sye 013-3297426..

    ReplyDelete
  27. boleh sms sye no tel tailor tu nie no. sye 013-3297426...

    ReplyDelete
  28. boleh sms sye no. tailor x nie no. sye 013-3297426..

    ReplyDelete
  29. Salam yaya..baju ni awk hantar tailor dekat mane?n lace tu beli kt mne?lgi 1..baju awk tu upahnye berape ek?almaklumla nk survey bajet..
    Contact sy please..
    sxamara25@yahoo.com
    Trimas ;)

    ReplyDelete
  30. Salam Kak. Boleh tak nak contact number tailor tu :) ni email saya waarossly@hotmail.com. Thank you :)

    ReplyDelete
  31. salam, yaya blh x bg alamat tempat buat bj dianaamar_29@yahoo.com/011-28371584

    ReplyDelete
  32. kat mane ye tempah kasut...boleh emailkan tempat n no kak linda? anna_bubbleboo@yahoo.com

    ReplyDelete
  33. Salam yaya.. cantik sgt dress yg terhasil tu... erm boleh x emailkan saya no kak linda tu.. haslindabaharuddin.hb@gmail.com tqtq

    ReplyDelete
  34. Nak tau gak no fon tailor please..no saya 0122086655

    ReplyDelete
  35. Salam..sangat cantik baju songket yaya..
    btw,boleh syna tahu contact no or alamat tempat yaya tempah baju songket tu..
    email saya fizyena@gmail.com

    ReplyDelete
  36. Salam. Boleh sy tahu kedai silver star tu berdekatan dgn ape?

    ReplyDelete
  37. Salam. Boleh sy tahu kedai silver star tu berdekatan dgn apa? Tenkiu.

    ReplyDelete
  38. salam, boleh tahu kos semua berapa dan kat mane taylor? toonarmy_3388@yahoo.com

    ReplyDelete
  39. Assalamualaikum. Yaya. Kain songket secantek ini rm290 utk 9meter??? Are you serious. Gile murah and berbaloi.

    Beli katne yaya?

    Well kain songket rm290+lace bape?+ beads bape?

    Mohon sharing location kedai beli kain songket lace and beads.

    Thanks my dear :)

    ReplyDelete
  40. Assalamualaikum. Yaya. Kain songket secantek ini rm290 utk 9meter??? Are you serious. Gile murah and berbaloi.

    Beli katne yaya?

    Well kain songket rm290+lace bape?+ beads bape?

    Mohon sharing location kedai beli kain songket lace and beads.

    Thanks my dear :)

    ReplyDelete
  41. Nice sharing. thanks 4 riview...

    ReplyDelete
  42. Bole pm sy utk tempahan ,, 0136593023
    Lawati fb sy butik eyfa katyna,tq

    ReplyDelete
  43. Bole pm sy utk tempahan ,, 0136593023
    Lawati fb sy butik eyfa katyna,tq

    ReplyDelete